Sosyal Medya

Güncel

Türkiye’nin elinde 26 ülkenin tapusu var

Bu tapuların ilgili devletlere sorunlarını çözmek için gönderildiğini söyleyen Türkoğlu “Özellikle Balkan bölgesindeki ülkelerin tamamın tapusu Türkiye’de mevcut” diye konuştu.



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanı Zeynel Abidin Türkoğlu devam eden kadastro çalışmaları ve tapu arşivleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de uzun süredir devam eden kadastro çalışmalarında sona gelindiÄŸini söyleyen TürkoÄŸlu “Kadastro çalışmalarının yüzde 97’si bitti. Yüzde 3’lük ihtilaflı bölge var. Bunlar da çözülmeye çalışılıyor. Orman ve terör sıkıntıları olan bölgeler. Terör olaylarından dolayı geçmiÅŸte bazı köyler boÅŸaltılmış durumda, onun için de sıkıntı çözülemiyor” diye konuÅŸtu.

JAPONLAR DAHA ÇOK GELİYOR

Tapu arÅŸivleme çalışmalarının da devam ettiÄŸini belirten TürkoÄŸlu arÅŸivlerinde 3 bin 494 tapu ve tahrir belgesinin olduÄŸunu söyledi. ArÅŸivlerinde bulunan belgeleri araÅŸtırmacıların hizmetine sunduklarını söyleyen TürkoÄŸlu “Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda araÅŸtırmacı buraya geliyor. Amerikalı, Ä°ngiliz, Ä°talyan araÅŸtırmacılar çalışma yapmak için geliyorlar. Osmanlı’ya karşı en fazla ilgiyi Japon araÅŸtırmacılar gösteriyor. Türk araÅŸtırmacılardan daha fazla Japon araÅŸtırmacılar belgeleri araÅŸtırmak için müracaat ediyorlar. 1847 yılına kadarki belgeler araÅŸtırmacıya açık, ancak 21 Mayıs 1847 yılından sonraki belgeler araÅŸtırmacıya kapalı. 21 Mayıs 1847 yılından sonra mülkiyet arazisi rejimine geçiliyor. Özel kayıtları sadece yetkilisini ilgilendirir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Yeni Åžafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.